Nystart

Jag, Tess, känner en liten längtan efter att blogga igen och har bestämt mig för att starta en egen sminkblogg. Jag hoppas på att få se flera bekanta besökare.

AVBROTT!

image381
Mia & Tess tänker att göra ett ett blogg-avbrott.
Vi känner att vi har tappat lite av inspirationen och att tid fattas för att kunna lägga ner så mycket tid som vi vill. Troligtvis kommer vi inte att vara borta för alltid...men just nu gör vi ett break på odefinierbar tid.
Vi får se om vi slänger in ett inlägg då och då. Kanske, kanske inte!
Vi vill ändå tacka ALLA ER som läser vår ganska "alldaglig" och "vanliga" blogg.

//Mia & Tess

P.S: Vi kommer fortsätta läsa bloggar, det har vi inte slutat med. D.S.

Inbjudan!

Jag har fått en inbjudan!
Jag vill gå....
Jag kan inte gå....
Jag bor 40 mil bort....
Jag ska på vattengympa ikväll...
*suck*
image380
*snyft*
//Mia

Ledig idag!

Åh, så skönt!
Idag har jag ledig dag! Okej, jag får ta igen mitt jobbande i helgen...men ändå.

Vädret ser hyfsat ut så det kanske blir lite mer uteväder. Inget regn och rusk i sikte iaf.
Enda problemet är att jag är trött...varför måste dottern vakna när maken går upp?? *suck*
Bara att bita ihop och hoppas på att man får vila sig lite i eftermiddag.

Ikväll är det 5:e gången för vattengympa! Kul, kul, kul!
//Mia


Bilder på inköp

Här kommer bilder på det jag köpte i lördags. Sambon har med sig kameran i USA så ni får hålla till godo med (mycket dåliga) mobilkamerabilder.

Lila lipglass och stålblågrå nagellack från MAC och consealer från LM samt grön polo från Mango och svart klänning från Zara.

//Tess 


På lördag...

...ska jag på Ladies Night! Ska bli så otroligt roligt. Jag har inte varit "ute" på fest på....ja, jättelänge. Jo, men inte själv med bara en massa tjejkompisar.
Vi är fyra styckna som ska iväg. Och det ska bli hur trevligt och roligt som helst. Det var länge sedan vi träffades ensamma utan sambosar och barn.
Eller ja...jag har ju min i magen...så det blir väl inga starkar drycker...men iaf...trevligt ska det bli!

//Mia
Bild: Ladies Night

Sminkning

image375Japp, jag har fått fart på mina sminkningar lite.
Är så sällan jag sminkar mig ordentligt till vardags. Sminkar mig iof varje morgon, men då blir det primer, concealer, mineralpuder, kajal, mascara, rouge och lite läppbalsam eller glans.
Men mina lediga dagar försöker jag att sminka mig lite. Så roligt att leka med alla mina skuggor.

Försökte mig på en lite mer diskretare lila skugga. Har nog tidigare bloggat om denna sminkning, men nu försökte jag få till en lite mer sotad version. Tyvärr blev det inte så sotat som jag önskat.

Ganska nöjd är jag ändå.

Grundar som alltid med
primer. Sedan lägger jag concealer där jag behöver täcka som tex under ögonen, vid näsroten och vid mungiporna. Buffar sedan på mitt mineralpuder med en kabukiborste. Otroligt bra är borsten. Varför har jag inte använt mig av det tidigare?
Börjar sedan med skuggorna. Har använt mig av Evolution of Color for Eyes i färgen Plum Velvet från Laura Mercier. Grundar med den ljusaste av de fyra skuggorna på hela ögonlocket upp till ögonbrynet. Blandar sedan de två mellersta nyanserna för att lägga på den rörliga delen av locket upp till globlinjen. I globlinjen suddar jag noga för att jag inte ska få några skarpa linjer. Tar den mörkaste av de lila och och lägger ytterst på ögonlocket som ett V och tonar lite innåt ögat. Försöker sedan ljusa upp i ögonvrån med att lägga den ljusa grundskuggan i innersta ögonvrån. Markerar ögonen med svart kajal på övre och nedre fransraden samt på inre franskanten. Fäster kajalen med den mörkaste av de lila skuggorna för att kajalen inte ska "rinna". Applicerar mascara The Curl från Vincent Longo i flera lager.
Lite rouge på kindernas äpple, färgen är Tenderling från Mac. Ett neutralt läppstift från Laura Mercier på läpparna.

//Mia

Lekt!

image374Som sagt, så var ju vädret mindre bra igår. Här hos mig var det det i alla fall...Regn, lite regn, uppehåll, mycket regn!
Ja, ni vet, behöver jag säga mer?
Så jag hade inte så mycket att göra...jo...det hade jag, men jag lekte lite.
Det inhandlades ju lite smink på
vår lilla utflykt...så jag satte igång med lite sminkning.
Det nya sminket användes dock inte. Ibland blir jag så försiktig med det nya så det tar tid innan det används. Måste liksom ligga till sig lite.

Men jag använde mig av andra skuggor.
Så här blev resultatet.
Grundade med primer, concealer under ögonen för mina mörka ringars skull, sedan buffade på mineralpuder med min nya kabukiborste från Laura Mercier. Applicerade faktiskt ganska mycket  puder för att få ett täckande resultat. Jag upplever för tillfället att jag har lite ojämnt pigment och en del fläckar i ansiktet. Därför det täckande resultatet. 
Började sedan med ögonskuggorna. Det blev Shroom från Mac och Asteroid från Laura Mercier.
Försökte få fram det blå pigmentet i Asteroid, lyckades efter mycket jobb, många appliceringar och duttningar.  Eftersom Asteroid är en lösögonskugga så ramlar den lätt ned under ögonen. Shroom användes för att tona och jämna ut Asteroid. Tyvärr syns inte det blå speciellt bra på bilden, utan det ser mest grått ut. Tonade sedan kanterna väl för att inte få för skarpa kanter. Asteroid användes även under ögonen.
Markerade sedan övre och undre fransraden med svart kajal från Nars.

På kinder användes bara lite bronzingpuder från Nars och på läpparna ett nuetralt läppstift från Laura Mercier.

Vet inte om resultatet blev så lyckat dock. Dottern undrade vad jag hade gjort på ögonen. "Sminkat mig", svarade jag. "Ha ha ha", skrattade hon mig i ansiktet. *suck*
//Mia

Enorm mage!

image363Hujedamej!!

Kolla in magen!!

Den ser ju helt enorm ut!

Ha ha ha!!

Hm, jag är alltså där hela 23 veckor gångna.

Okej, jag erkänner, jag tycker det är lite jobbigt med att magen växer så fort.

//Mia